Terdapat ralat sambungan dengan API eSolat. Sila cuba sebentar lagi.

TAHNIQ

PENGENALAN

Masjid Wilayah Persekutuan merupakan pusat ibadah, dakwah dan kemasyarakatan. Majlis pelaksanaan ibadah tahniqk merupakan satu amalan sunah Rasullullah SAW dan maksud tahnik ialah menggosok dengan kurma akan langit-langit di dalam mulut bayi. Ia juga membantu dan memberikan kemudahan ibubapa atau penjaga untuk melaksanakan tahnik, mengeratkan hubungan antara ahli jawatankuasa masjid, masyarakat dan ahli jemaah yang hadir sama ada jemaah lelaki ataupun wanita. Dan juga mengimarahkan institusi Masjid dengan kehadiran masyarakat sekeliling.

Tahniq yang ingin dilaksanakan di Masjid Wilayah Persekutuan, terlebih dahulu perlu mendapat persetujuan dari pihak pegawai penyelaras bagi memastikan majlis tahniq dapat berjalan dengan lancar.

Hubungi pihak Masjid Wilayah Persekutuan :

Pegawai Penyelaras : Us Shahrudi / Us Abdillah
No. Telefon - 03-62018791/ 8767/ 8780